Onze visie, onze droom

Bedrijven hebben over het algemeen een grotere CO2 voetafdruk dan particulieren. Die CO2 afdruk reduceren kan vaak met kleine aanpassingen, maar grote stappen maken vraagt om ingrijpender innovatie. Dat is lastig, En dan nog zal de bedrijfsvoering niet CO2 neutraal zijn. Om direct de impact op het milieu te verzachten is bomen planten een heel laagdrempelige oplossing. Blijf altijd zoeken naar verdere CO2 reductie, compenseer wat overblijft!

Onze partners in Afrika. Uhh, waarom eigenlijk in Afrika?

We werken samen met betrouwbare en gescreende partners in Afrika: Ripple Africa in Malawi en Africa Wood Grow in Kenia. De enorme economische achterstand die Afrika heeft ten opzicht van het ons, biedt in dit geval een kans. Een houtvuur is er nog steeds de voornaamste warmtebron om op te koken en hout is het belangrijkste bouwmateriaal. Dat betekent dat de houtopbrengst van enkele tientallen volwassen bomen opbrengsten kunnen genereren ter hoogte van een jaarsalaris! Omdat arbeid relatief goedkoop is kunnen we bomen planten voor € 1,- per boom!  Probeer dat maar eens in Nederland.

Onze partners hebben elk hun eigen strategie en opereren in een bewust gekozen gebied. De doelstelling en toewijding is gelijk. Het planten van een boom is overigens veel meer dan een stekje in de grond zetten. Er gaat vooral tijd en geld naar het opleiden en begeleiden van lokale boeren om de bomen, die vaak op hun grond staan, te beheren.


Links: Een trotse boer naast zijn naaldbomen van 5 jaar oud. Rechts: een foto van het dak van de auto van terugkerend bos als een gebeid met rust gelaten wordt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-TGNG8MP7XH');