window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-TGNG8MP7XH');

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Die heb je vast weleens voorbij horen komen. Maar hoe pak je dat goed aan en waar moet je beginnen? Kies je voor het planten van bomen met Tree-Planters, dan doe je méér goeds dan je denkt. Hiermee draag je namelijk bij aan het terugdringen van CO2 uitstoot én help je mensen in armoede aan een eerlijke baan. Hoe het werkt? Dat leggen we je graag uit.  

Bomen planten voor het goede doel 

De uitstoot van CO2 is hét klimaatprobleem van deze tijd. Of het nu gaat om wonen, werken of vakantie vieren; nagenoeg overal komt CO2 uitstoot bij kijken. Niet zo vreemd dus, dat steeds meer mensen op zoek zijn naar manieren om hun CO2 uitstoot te compenseren. Bijvoorbeeld door het planten van bomen. Want wist jij al dat het planten van een boom dírect effect heeft op klimaatherstel? Met name de eerste paar jaar is de groei van een boom het sterkst. En zo’n groeiende boom neemt ongeveer 10 tot 20 kg CO2 per jaar op. Zo helpt het planten van bomen dus dírect in de strijd tegen klimaatverandering.

CO2 compenseren én levens verbeteren 

Het planten van bomen is dus een goede manier om jouw CO2 uitstoot te compenseren. Maar wat als je hiermee nog meer goeds kunt doen? Dát is de missie van Tree-Planters. Wij hebben een manier bedacht om enerzijds de aarde te beschermen, en anderzijds iets te betekenen voor de mensen om ons heen. Concreet betekent dit dat we ons dus niet alleen richten op het planten van de bomen zelf, maar dat we ook specifieke aandacht besteden aan de vraag wáár we dat doen en door wíe we dat laten doen. 

Plant bomen en sla twee vliegen in één klap! 

Vanuit die tweeledige gedachte hebben wij besloten onze bomen te laten planten in Malawi – Afrika. Dit is een van de armste landen op aarde en de problematiek omtrent voedselschaarste is daar groot. Planten de mensen in Malawi bomen, dan zijn ze verzekerd van een mooie baan met een eerlijk loon. Bovendien doet onze partnerorganisatie ter plekke nog veel meer goeds.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • De mogelijkheid voor gezinnen om inheemse bomen en fruitbomen te planten. Zo kunnen ze hun gezinnen van voedsel en inkomen voorzien.
  • Gemeenschappen helpen bij het beschermen van beboste heuvels. Zo kan het natuurlijke bos regenereren. 
  • Gesnoeide takken gebruiken als brandhout, zodat boskap niet nodig is.
  • Het stimuleren van brandstofefficiënt koken met behulp van cookstoves.

Bomen planten via Tree-Planters is dus niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de lokale Afrikaanse bevolking. Benieuwd naar alle mooie dingen die er op dit moment in Malawi gebeuren? Dat lees je hier!

Ben je overtuigd geraakt en wil jij ook bomen planten om je CO2 te compenseren én mensen in Afrika te helpen? Leuk, sluit je aan bij Tree-Planters!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.