Als wereldwijd iedereen zou leven zoals wij in Nederland doen, dan hadden we zo’n drieënhalve aarde nodig. Ook zouden we de grondstoffen die de aarde in een jaar genereert op 12 april al hebben verbruikt. Op deze Nederlandse ‘dag van de overbevraging’ wordt duidelijk dat onze voetafdruk bovengemiddeld hoog is.

Vandaag, 13 april, stond dit verontrustende bericht op nu.nl.

Het is echter belangrijk om ons te realiseren dat we als samenleving in staat zijn om dit probleem aan te pakken en een duurzamere toekomst te creëren.

Als organisatie die zich inzet voor herbebossing en het herstellen van onze natuurlijke ecosystemen, weten we dat er hoop is. We hebben gezien hoe bomen, bossen en andere groene ecosystemen ons kunnen helpen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en onze planeet te beschermen.

We hebben ook gezien dat er steeds meer bewustzijn en actie is van individuen, bedrijven en overheden om de klimaatcrisis aan te pakken en een duurzamere toekomst te creëren. We zien bijvoorbeeld dat veel landen zich hebben gecommitteerd aan ambitieuze doelstellingen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en dat er steeds meer investeringen zijn in duurzame energie en groene technologie.

Als Tree-Planters zijn we vastbesloten om ons steentje bij te dragen aan deze verandering. We blijven ons inzetten voor het planten van bomen en het herstellen van beschadigde ecosystemen, omdat we geloven dat dit een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Laten we niet vergeten dat we als individuen, organisaties en samenleving in staat zijn om verandering te creëren en een duurzamere toekomst te creëren voor onszelf en toekomstige generaties. Laten we samenwerken en ons inzetten voor een groenere, gezondere en duurzamere planeet.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.