Hoe doen vluchtmaatschappijen dat? Hun vlucht compenseren, en waarom is het zo goedkoop? Kassa heeft uitgezocht dat er op het foutieve af opportunistisch wordt gerekend en dat de handel in CO2 certificaten (nog) erg schimmig is. Hoe zit dat precies en waarom is de aanpak van Tree-Planters dan zo anders?

Oneerlijke voorstelling van zaken

Nog niet zo lang geleden onderzocht het tv-programma ‘Kassa’ hoe het compenseren van een vlucht in z’n werk gaat en of deze manier van compenseren eigenlijk wel betrouwbaar is. Dit laatste blijkt helaas niet het geval. Zo worden certificaten bijvoorbeeld bewust dubbel verkocht en wijst onderzoek uit dat de aanbieders van de compensatieprojecten het slechts in 2 procent van de gevallen juist inschatten!

Hoe doet Tree-Planters het?

Het bepalen van de uitstoot is een ingewikkelde som en die van het compenseren ook. Tree-Planters blijft weg van certificaten en richt zich op datgene wat wél begrijpelijk is en uitgelegd kan worden. Oftewel: wij helpen bedrijven en particulieren om inzicht te krijgen in hun CO2-footprint. Daarvoor gebruiken we een vereenvoudigde rekenmethode, want de strekking is al gauw dat de CO2 afdruk te groot is. Ook bieden we de mogelijkheid om deze afdruk op een tastbare manier te compenseren en daarbij meer goed te doen. Dat doen wij door bomen te planten in Malawi. Geen vaagheden of onduidelijkheden; maar gewoon een duidelijke en zichtbare bomen planten welke indirect de compensatie geven. Op deze manier dragen we bij aan het behoud van onze wereld én aan het bouwen van duurzame communities in Malawi.

Meer weten over het compenseren van je vlucht? Check dan deze documentaires:

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.