Meet Joe

 

Joe is benieuwd hoe groot zijn bijdrage is aan het klimaatprobleem… En is er iets dat hij kan doen om het tij te keren? Grote kans dat jij net zoals Joe ook graag íets zou willen doen. Maar waar begin je? En nog belangrijker: hóe begin je?

Stap 1: begin met reduceren

Stap 1 in het verhelpen van het klimaatprobleem is het reduceren van je CO2 afdruk. Dat kan op vele manieren. Grote kans dat jij, net als veel andere Nederlanders, nog kunt reduceren op de volgende vlakken:

  • Het verwarmen van je huis. Investeer in betere isolatie en zet de verwarming een graad lager.
  • Voeding. Probeer geen of minder zuivel- en vlees te eten, want deze voedingsmiddelen zijn zeer belastend voor het klimaat.
  • Kleding en goederen. Hoe minder je nieuw aanschaft, hoe minder productie en transport nodig is. Koop bewust, koop tweedehands en laat bestaande kleding en spullen repareren.
  • Transport. Pak vaker de fiets of het OV in plaats van de auto. Met name het besparen op een vliegtuigvlucht is al snel een grote reductie.

Meer tips? Kijk dan ook eens op milieucentraal.nl/energie-besparen

Stap 2: Compenseer wat er overblijft

Je kunt nooit vollédig CO2 neutraal leven. Dat wat overblijft kun je compenseren. Doe je dat via Tree-Planters, dan bied jij kansarme mensen perspectief op een betere toekomst. Bereken je footprint.

  • Een donatie van 10 euro per maand staat gelijk aan een CO2 compensatie van 1500 kg daarmee behaal je al het resultaat van één Nederlands dak dat bedekt is met 15 zonnepanelen.
  • Een donatie van 30 euro per maand staat gelijk aan 360 bomen per jaar. 360*15 kg = 5400 kg/C02. Een passende compensatie voor een bewuste volwassen Nederlander, die al op vele vlakken gereduceerd heeft.
  • Een donatie van 50 euro per maand is voldoende om een significant verschil in het leven van mensen in ontwikkelingslanden te maken. Je plant elk jaar 600 bomen en je voorkomt de kap van 1800 bomen. Binnen 2 jaar heb je een bos ter grootte van een voetbalveld versterkt!

Doe mee

Word ook CO2-neutraal en doe mee om ons bereik te vergroten. Volg ons op Social Media en deel onze berichten. Heb je zelf nog goede tips of ideeën, laat het ons dan weten. Schrijf een goede blog of we kunnen samen een mooi evenement of actie organiseren.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.