NoPlasticPlease.nl is het online warenhuis voor een plasticvrij leven. In de shop vind je betaalbare alternatieven voor plastic (wegwerp)items voor ín en rond je huis. Denk aan shampoo bars, bamboe tandenborstels, katoenen boodschappenzakjes, wasbare luiers en wasstrips.

Sinds de start in december 2020 zien wij dat het bewustzijn van het plastic probleem groeit. Maar er is ook nog steeds een lange weg te gaan. Samen met klanten en partners proberen we onszelf steeds te verbeteren. Zo streven we samen naar een plasticvrije wereld.

Plastic en microplastics zijn een groot, maar nog vrij onzichtbaar probleem dat ons op korte termijn echt parten gaat spelen. Veel plastic eindigt in open wateren, waardoor oceanen stikken, koraalriffen sterven en ons klimaat wordt beïnvloed.

Ook heeft plastic een negatief effect op onze gezondheid. Plastic deeltjes zijn als een magneet voor giftige stoffen. Met de inname hiervan via de lucht, ons eten en drinken, nemen we dus ook deze giftige stoffen in. Er zijn zelfs al microplastics gevonden in placenta’s van zwangere vrouwen. Natuurlijk ligt hier een taak voor overheid en industrie. Maar door de consument te inspireren en aan te moedigen om plastic uit het eigen dagelijkse leven te verbannen, proberen we de druk van onderaf op te voeren.

Wij staan achter Tree Planters omdat we de liefde voor de Aarde met elkaar delen en elk vanuit een aanvullende invalshoek een bijdrage proberen te leveren aan haar behoud.

Deel dit bedrijf via

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.