window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-TGNG8MP7XH');

Mikx B.V. is de toonaangevende groothandel in Nederland voor jacht-, schietsport en outdoor artikelen. Zij doen dit met oog voor de klant, de dealer maar ook voor het milieu en het klimaat. Om bij te dragen in de strijd tegen het klimaatprobleem heeft Mikx B.V. besloten zich in te spannen haar CO2-afdruk te reduceren en te compenseren.

Zo nemen zij maatregelen om hun gasverbruik en gereden kilometers te verminderen. Daarnaast zijn ze donateur van Tree-Planters geworden. Daarmee wordt het restant van hun CO2 afdruk gecompenseerd en wordt niet alleen het klimaat hersteld maar ook de lokale bevolking in Malawi versterkt.

Tree-Planters zet zich in om voor Mikx 3.000 bomen per jaar bij te planten en daarmee de kap van 15.000 bomen te voorkomen. Daarmee wordt direct 45 a 60 ton CO2 opgenomen wat 120.000 verreden kilometers, 22.000 m3 gas en 11.000 kWh elektriciteit compenseert. De klimaatimpact die Mikx nog maakt in de uitvoering van haar bedrijfsactiviteiten.

Tree-Planters zorgt ervoor dat lokale families en communities in Malawi en Kenia worden getraind en ondersteund op het gebied van bosbouw en beheer. Zo blijft Mikx de toonaangevende groothandel voor jacht-, schietsport en outdoor artikelen. En samen kunnen we CO2 compenseren en eerlijke banen creëren.

Deel dit bedrijf via

Het doel

3000 bomen

Naar de website

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.