window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-TGNG8MP7XH');

Bomen planten als bedrijf

Of u nu een productiebedrijf of een dienstverlener bent, ook úw bedrijf stoot CO2 uit bij de inspanningen die u verricht. Grote kans dat u dit thema al aandacht geeft en mogelijk heeft u al tijd of middelen geïnvesteerd in het beperken van deze CO2 uitstoot. Maar feit is: er blijft altijd een aanzienlijke footprint over. En juist dáár wilt u iets mee.

Bomen planten als oplossing

Wilt u als bedrijf uw product of dienst compenseren en CO2-neutraal worden? Dat kan, wij ondersteunen u in de analyse en kunnen in overleg een passend compensatieplan opstellen. Of u nu wilt compenseren voor de afdruk van uw wagenpark, productieapparaat of een bepaalde productlijn, u versterkt de natuur en steunt mensen in ontwikkelingslanden.

We kunnen u op de hoogte houden van de door u aangeplante bomen via een medium dat bij u past en we komen graag langs om eens te vertellen over onze aanpak.

De volgende bedrijven zijn u al voorgegaan:

FritsJurgens

Established in the Netherlands, FritsJurgens was founded to create pivot door solutions that make small to monumental and simple to experimental doors possible. We believe in the timeless beauty of hidden perfection. From this value, the craftsmen at FritsJurgens have worked to design unusual pivot door solutions of the highest quality with a passion for details. Our systems are hidden in the door, offering endless design possibilities and the ultimate door experience.

FritsJurgens strives for the best possible quality. Every system that leaves the FritsJurgens headquarters is designed, fabricated, and tested with the greatest attention to detail and with only the best quality materials. This enabled us to create maintenance-free hinges: even after 136 years of daily use, the hinge will still function flawlessly. Every part of the production process contributes to the quality of the end result.

FritsJurgens contributes to Tree-Planters so that we can continue to offset carbon en create honest jobs.

Mikx B.V.

Mikx B.V. is de toonaangevende groothandel in Nederland voor jacht-, schietsport en outdoor artikelen. Zij doen dit met oog voor de klant, de dealer maar ook voor het milieu en het klimaat. Om bij te dragen in de strijd tegen het klimaatprobleem heeft Mikx B.V. besloten zich in te spannen haar CO2-afdruk te reduceren en te compenseren.

Zo nemen zij maatregelen om hun gasverbruik en gereden kilometers te verminderen. Daarnaast zijn ze donateur van Tree-Planters geworden. Daarmee wordt het restant van hun CO2 afdruk gecompenseerd en wordt niet alleen het klimaat hersteld maar ook de lokale bevolking in Malawi versterkt.

Tree-Planters zet zich in om voor Mikx 3.000 bomen per jaar bij te planten en daarmee de kap van 15.000 bomen te voorkomen. Daarmee wordt direct 45 a 60 ton CO2 opgenomen wat 120.000 verreden kilometers, 22.000 m3 gas en 11.000 kWh elektriciteit compenseert. De klimaatimpact die Mikx nog maakt in de uitvoering van haar bedrijfsactiviteiten.

Tree-Planters zorgt ervoor dat lokale families en communities in Malawi en Kenia worden getraind en ondersteund op het gebied van bosbouw en beheer. Zo blijft Mikx de toonaangevende groothandel voor jacht-, schietsport en outdoor artikelen. En samen kunnen we CO2 compenseren en eerlijke banen creëren.

Klik hier voor website van Mikx. 

Slimme Kunst

Bij Slimme Kunst kan je unieke schilderijen vinden geïnspireerd op bekende aanzichten van steden. Een foto van een “city-skyline” wordt als basis gebruikt en daarna gaat het algoritme van Slimme Kunst aan de slag. Het algoritme is zo gecodeerd dat het met de stijl van Van Gogh en andere grootheden kan schilderen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een filter maar het algoritme bouwt echt het kunstwerk van scratch op. Zodoende is het een uniek portret van een bekende plek.

Slimme Kunst heeft besloten hun schilderijen klimaatneutraal op de markt te zetten. Daarom laten zij voor iedere verkocht schilderij een boom planten door Tree-Planters. Hiermee wordt grosso modo de productie- en transportimpact van het schilderij gecompenseerd maar ook de stroom die verbruikt wordt door de benodigde computerkracht van het algoritme.


Bekijk hier de kleurrijke schilderijen van Slimme Kunst.

WOORD EN CREATIE

Woord en creatie is een tekstbureau dat door bedrijven wordt ingeschakeld om hun “content” (en dan specifiek teksten) te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan teksten voor websites, magazines, nieuwsbrieven of blogs.

In haar bedrijfsvoering is Woord en creatie bewust bezig met het beperken van klimaatimpact. Zo werken ze bijvoorbeeld volledig paperless en worden zoveel mogelijk afspraken digitaal gedaan om brandstofgebruik te voorkomen. Het woon-werkverkeer is minimaal dankzij de centrale ligging van het kantoor en in het kantoor is er volop nagedacht over energiezuinige verlichting etc.

Ook heeft Woord en creatie besloten om maandelijks te doneren aan Tree-Planters. Met die donatie worden bomen geplant in Malawi waarmee de huisvestingsimpact, (gas en elektriciteit) van het kantoor wordt gecompenseerd.

Bekijk hier de content van Woord en creatie.

Petra Bredewold

Wil jij een website die perfect bij jou en jouw doelstellingen past? Heb je al een website, maar presteert ‘ie niet goed genoeg? No worries! Petra helpt jou om je website naar het volgende level te brengen.

Petra Bredewold is een zeer ervaren websitebouwer en vormgever. Door die combinatie kan zij razendsnel hele mooie websites opleveren en zorgen voor hosting en onderhoud.

Petra heeft een dertigtal websites in beheer en samen met Tree-Planters heeft zij berekend wat de klimaatimpact is van de hosting. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van websitecarbon.com.  De klimaatimpact die haar gehoste websites hebben wil zij graag compenseren bij Tree-Planters want dat is goed voor het milieu en de mensen in Malawi.

Dat maakt haar websites nog leuker!

Bekijk hier haar website.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.